Jan Hutten

Ik ben jaren werkzaam geweest in de ICT in diverse rollen. Ik heb me vaak afgevraagd hoe het komt dat zo veel projecten mis gaan, uit budget lopen, te laat worden opgeleverd en aan het einde van de dag een ontevreden klant over de geleverde kwaliteit. Lang heb ik gedacht dat het verbeteren van de manier van werken de oplossing zou zijn, zo had ik alle vertrouwen in de Agile aanpak. Dean Kashiwagi heeft eenzelfde verwondering gehad over het mislukken van projecten en het gebrek aan inzicht iets te verbeteren, Dean was werkzaam in de bouw. Hij zocht de oplossing niet in het proberen het werk zelf te verbeteren maar zocht de oplossing aan de voorkant, lees input. De input zijn contracten die door in- en verkopers zijn opgesteld en worden uitgevoerd door (project)leiders/managers die niet tot nauwelijks betrokken zijn geweest bij het opstellen van het contract. Dean Kashiwagi is van daaruit verder gaan ontwikkelen en zo gekomen tot Best Value en de onderliggende filosofie IMT ( Information Measurement Theory). Het is een filosofie die mij op het lijf geschreven is en die ik heb omarmd.

Ik pas goed in een werkomgeving waar verbeteren van werkprocessen gewenst is en waar ik de ruimte en tijd krijg om deze door te voeren. Ik ben analytisch erg goed. In 2010 heb ik de pedagogische didactische aantekening behaald en ben ook werkzaam als docent. Zo verzorg ik de module Informatiemanagement bij Hanzeprofenbedrijven; in die module wordt systeemdenken en de achterliggende filosofie (IMT) van Best Value behandeld.

Sinds 2011 ben ik werkzaam als zelfstandige BV adviseur. Ik kan u helpen bij de aanbesteding, zowel de aanbesteder als inschrijver. In 2013, 2014, 2015 en 2016 ben ik naar de Best Value conference in Amerika geweest waar ik alle examens heb gehaald (B, B+ en A+).

Sinds 2015 werk ik als mede vennoot bij van hes projectmanagement

Best Value Aanpak is aangesloten bij een groep van zeer ervaren BVP Adviseurs die eens per 8 weken met elkaar ervaringen en tips & tricks uitwisselen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Hutten Management Consultancy is maatschappelijk betrokken en wil derhalve ook maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hieronder een overzicht van hoe Hutten Management Consultancy hier in de praktijk ‘handen en voeten aangeeft’:

  • Directeur Jan Hutten van Hutten Management Consultancy rijdt per 28 december 2013 in een Toyota Prius Plug-in met een zeer laag energieverbruik en CO2 uitstoot. Daarnaast reizen wij, daar waar mogelijk, zoveel mogelijk met het openbaar vervoer.
  • Hutten Management Consultancy print zo min mogelijk en heeft in plaats daarvan een digitaal archief.
  • Hutten Management Consultancy factureert in principe digitaal. Klanten ontvangen hun facturen digitaal als pdf-document.
  • Hutten Management Consultancy sponsort jaarlijks serious request.
  • Hutten Management Consultancy gebruikt alleen groen energie.

Uit bovenstaande voorbeelden blijkt dat ieder bedrijf, maatschappelijk verantwoord kan ondernemen. Op termijn wordt in de meeste gevallen geld bespaard.